ONU: Populaţia civilă din Gaza se află "în pragul dezastrului"

Thursday, 31 July 2014, 18:37, Sursă: REALITATEA.NET

Palestinienii din Fâşia Gaza se află "în pragul dezastrului", a declarat, joi, Pierre Krähenbühl, comisarul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), într-o intervenţie în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, notează Mediafax.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă din Fâşia Gaza, comisarul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni a solicitat Consiliului de Securitate şi comunităţii internaţionale "să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei situaţii grave".

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a acuzat joi Israelul că sfidează în mod deliberat dreptul internaţional, în ofensiva sa împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza.

În ultima conferinţă de presă susţinută la Geneva înainte de finalul mandatului de şase ani, Navi Pillay a condamnat atacurile desfăşurate de armata israeliană în Fâşia Gaza împotriva unor locuinţe, şcoli, spitale şi centre ONU.

"Niciunul nu pare a fi un act accidental. Par să fie acte de sfidare deliberate la adresa obligaţiilor care decurg din dreptul internaţional", pe care Israelul trebuie să le respecte, a afirmat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

"Este absolut incontestabil că principiile de proporţionalitate şi precauţie au fost ignorate" de Israel, a declarat Navi Pillay. "Nu putem tolera această impunitate", a adăugat ea.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage