Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Omul care te face să-ți fie jenă cu vacanța ta! Cum a intrat în istorie în urmă cu un deceniu?

Thursday, 02 May 2019, 18:49 Sursă: REALITATEA.NET

Richard Garriott a trăit în spațiu vreme de 12 zile în anul 2008. Pentru aventura asta a plătit 30 de milioane de dolari. El este și co-fondatorul companiei Space Adventures, singura companie care a trimis până acum turiști în spațiu.

Motivația lui principală când a pus pe picioare compania a fost să poată și el să vadă spațiul cu proprii săi ochi. Și a reușit, cu siguranță. 

Cum ajungi turist în spațiu?

Compania lui Garriott le oferă oamenilor curioși și cu resurse materiale posibilitatea să se urce în rachetele rusești care mai au locuri valabile și să meargă în spațiu cu astronauții (o abordare diferită față de SpaceX și Blue Origin, care vor să trimită turiștii separat de astronauți).

Garriott a fost al șaselea turist spațial – cei cinci dinaintea sa au fost clienți Space Adventures, din care primul a fost un jurnalist japonez. El a mers către Stația Spațială Internațională cu o navă Soyuz a guvernului rus, care avea un loc liber disponibil.

Cum te așteptai, experiența a fost una de neuitat. El a spus că, deși racheta era un obiect și nimic mai mult, părea să aibă propria viață. „Te duci către o rachetă complet alimentată... care stă în picioare pe o pistă de lansare", a zis el. „Pe marginile ei se află gheață și condens. Scârțâie și geme și pocnește și valvele ei deschise trăncăne și se închid și... atingi acest monstru masiv și este practic în viață – este un monstru în viață, care respiră".

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN