HAOS la summitul G20. Oamenii nu renunță la protest! Sute de polițiști au fost RĂNIȚI

Friday, 07 July 2017, 13:58, Sursă: REALITATEA.NET

Protestele continuă în Hamburg, în timpul summit-ului G20. Manifestanții au blocat o strată cu tomberoane din plastic, cărora le-au dat foc. Oamenii, care protestează împotriva globalizării, au scandat „O singură soluție – revoluție”.

Adaugă părerea ta

UPDATE 23:00

Liderii G20 veniți la summit au asistat vineri seară la un concert la Elbphilharmonie, în timp ce afară oamenii continuau să protesteze.

Din cauza protestelor, Melania Trump, soția președintelui Donald Trump, a rămas închisă în hotelul în care este cazată, pentru că protestatarii înconjuraseră clădirea. Astfel, Prima Doamnă a SUA nu a putut lua parte la niciunul din evenimentele programate pentru vineri.

În urma violențelor, 70 de persoane au fost reținute, iar 160 de polițiști au fost răniți.

 

-------------------------------------------------------

Protestatari sosiţi la Hamburg cu ocazia summitului G20 care are loc în acest oraş din nordul Germaniei au atacat paza hotelului unde sunt cazaţi preşedintele rus Vladimir Putin şi alţi lideri, a indicat vineri poliţia, citată de agenţia DPA.

În Hotel Park Hyatt din Hamburg sunt găzduiţi, în afară de Putin, preşedintele sud-coreean Moon Jae şi premierul australian Malcolm Turnbull.

În cursul altor incidente, un elicopter al poliţiei germane a fost ţinta unui atac cu o rachetă de semnalizare lansată de protestatari, dar dispozitivul nu a atins aparatul de zbor, au indicat autorităţile din Hamburg, citate de DPA.

Potrivit sursei, în alte incidente unii protestatari au spart geamuri la Consulatul mongol şi au tăiat cauciucurile unei maşini aparţinând delegaţiei canadiene la summitul G20.

Poliţia din Hamburg a confirmat că a cerut întăriri din alte zone din Germania din cauza 'multiplelor infracţiuni' care sunt comise pe fondul protestelor violente care au loc la summitul G20 care se desfăşoară în acest oraş din nordul ţării, transmite vineri DPA.

Solicitarea vine după ce poliţia din Hamburg a anunţat pe Twitter că vineri dimineaţă au izbucnit noi ciocniri la în oraş, unde mai mulţi manifestanţi au incendiat maşini ale poliţiei germane şi au blocat intersecţii şi 'coridoare de transfer', ceea ce a perturbat deplasarea mai multor delegaţii.

Pe de altă parte, ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble a renunţat să mai participe la un eveniment în centrul oraşului Hamburg, desfăşurat în marginea summitului G20, din motive de securitate, au anunţat organizatorii.

Circa 19.000 de poliţişti veniţi din toată Germania au fost desfăşuraţi în acest oraş port cu ocazia summitului, iar la Hamburg au fost trimise tancuri, elicoptere, ambarcaţiuni şi tunuri cu apă. Principalul miting anti-G20 ar urma să aibă loc sâmbătă, când sunt aşteptaţi 100.000 de protestatari.

Alte articole din: EUROPA