Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Observatorii OSCE dispăruţi în estul Ucrainei sunt din Elveţia, Estonia, Turcia şi Danemarca

Tuesday, 27 May 2014, 16:46 Sursă: Mediafax

Cei patru observatori fac parte din Misiunea specială a OSCE pentru monitorizarea situaţiei din Ucraina şi au dispărut în regiunea separatistă Doneţk.

Potrivit unor surse citate de Kyiv Post, este foarte probabil ca cei patru observatori internaţionali să fi fost capturaţi de insurgenţi proruşi.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat că a pierdut, de luni seara, contactul cu una dintre echipele de observatori, în zona Doneţk. "Misiunea specială de observare a OSCE a pierdut luni, în jurul orei locale 18.00 (18.00, ora României), contactul cu una dintre echipele sale de la Doneţk" care efectua "o patrulă de rutină", a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Confruntări între armata ucraineană şi separatişti proruşi au devastat luni zona aeroportului internaţional de la Doneţk, ocupat de către insurgenţi. Peste 1.000 de observatori din cadrul OSCE şi altor organisme internaţionale au fost mobilizaţi în Ucraina, în vederea supravegherii alegerilor prezidenţiale de duminică, câştigate de către miliardarul prooccidental Petro Poroşenko.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN