Obama: SUA "nu vor recurge la forţă pentru a soluţiona problema ucraineană"

Friday, 29 August 2014, 03:30, Sursă: REALITATEA.NET

Întreaga lume "poate vedea că forţe ruse sunt în Ucraina", a afirmat joi preşedintele american Barack Obama, anunţând că îl va primi luna viitoare, la Casa Albă, pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, relatează AFP. Totuşi, el a subliniat că Statele Unite "nu vor recurge la forţă pentru a soluţiona problema ucraineană", notează Mediafax.

Adaugă părerea ta

"Rusia este responsabilă de violenţele din estul Ucrainei. Violenţa este încurajată de Rusia. Separatiştii sunt antrenaţi de Rusia. Ei sunt înarmaţi şi finanţaţi de Rusia", a denunţat preşedintele american.

"Este evident în ochii întregii lumi că forţe ruse se află în Ucraina", a declarat Obama, în cursul unei conferinţe de presă.

Totuşi, el a subliniat că Statele Unite "nu vor recurge la forţă pentru a soluţiona problema ucraineană".

"Incursiunea rusă care are loc la ora actuală în Ucraina nu poate duce decât" la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, a adăugat preşedintele american.

De asemenea, în cursul unei convorbiri telefonice, Obama şi cancelarul german Angela Merkel au convenit că acţiunile Rusiei în Ucraina "nu pot rămâne fără consecinţe", a anunţat Berlinul.

Preşedintele american şi cancelarul german au "avertizat că un astfel de comportament (al Rusiei) nu poate rămâne fără consecinţe", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

În acest context, Obama a declarat că îl va primi pe Poroşenko luna viitoare, la Casa Albă.