Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O navă militară franceză staţionată în Cipru ar urma să ajungă în Marea Neagră

Friday, 18 April 2014, 20:09 Sursă: Mediafax

Distrugătorul francez Dupleix urma să intre în Marea Neagră pe 14 aprilie, dar rămâne în portul cipriot Limassol, afirmă surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, citate de Itar-Tass.

Nu se ştie dacă nava militară franceză va continua misiunea stabilită - cea de a intra în Marea Neagră.

Între timp, distrugătorul USS Donald Cook şi nava franceză de recunoaştere Dupuy de Lome au părăsit Portul Constanţa, dar rămân în Marea Neagră cel puţin câteva zile. Cele două nave militare au intrat în Marea Neagră pe 10 aprilie. Oficiali militari ruşi au denunţat prezenţa navelor NATO în Marea Neagră, afirmând că este vorba de o consolidare a dispozitivului naval.

Echipat cu sisteme antibalistice Aegis şi cu zeci de rachete SM-3, distrugătorul Donald Cook era staţionat de două luni la baza spaniolă Rota, în cadrul sistemului antirachetă al NATO. Nava USS Donald Cook a părăsit pe 31 ianuarie portul Norfolk din Statele Unite şi a ajuns în februarie la baza navală Rota, situată în sudul Spaniei, în apropierea Strâmtorii Gibraltar. În Portul Rota urmează să fie aduse alte trei distrugătoare americane.

Dupuy de Lôme (A759) este o navă militară franceză dotată cu echipamente de interceptare a comunicaţiilor forţelor inamice. Nava a intrat în uz în aprilie 2006.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN