Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

”Nu e o problemă legată de arme”, spune Trump, după masacrul cu armă de asalt în Texas

Monday, 06 November 2017, 10:29 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat ce politici ar putea susține ca răspuns la masacrul din Sutherland Springs, președintele Trump a declarat că, potrivit rapoartelor preliminare, atacatorul era ''un individ foarte deranjat (mintal), (cu) multe probleme pentru o lungă perioadă''.

''Avem numeroase probleme mintale în țara noastră, la fel ca alte țări. Dar aceasta nu este o situație legată de arme'', a afirmat președintele american, în conferința de presă susținută împreună cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe.

''Din fericire, altcineva avea o o armă care trăgea în direcția opusă'', a mai spus Trump.

''Aceasta este o problemă de sănătate mintală la cel mai înalt nivel. Este un eveniment foarte, foarte trist'', a mai declarat el.

Președintele american se află luni în Japonia, prima escală a turneului său de 12 zile în state din Asia.

Un bărbat a deschis focul duminică într-o biserică din Texas, omorând 26 de persoane și rănind alte aproximativ 20, în plin serviciu religios, într-unul din cele mai grave atacuri armate din istoria recentă a Statelor Unite. Victimele au vârste între 5 și 72 de ani, iar printre persoanele ucise se numără și una din fiicele pastorului bisericii baptiste, în vârstă de 14 ani.

Atacatorul, descris ca ''bărbat tânăr alb în vârstă de circa 20 de ani'', ''îmbrăcat complet în negru'', înarmat cu o pușcă de asalt și purtând o vestă antiglonț, a deschis focul asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, o mică localitate din Texas.

El și-a continuat imediat atacul în interiorul bisericii, în plină slujbă religioasă, înainte de a primi replica unui locuitor care și-a luat arma și l-a înfruntat. Atacatorul a reușit să fugă, dar a fost găsit mort în mașina sa la puțin timp după aceea, iar polițian a stabilit că s-a sinucis.

Autoritățile nu au comunicat identitatea trăgătorului, iar motivația pentru acțiune rămâne încă necunoscută. Conform presei americane, ar fi vorba de un fost militar de 26 de ani care a fost concediat din Forțele Aeriene după ce a compărut în fața Curții marțiale în 2014.

Acest nou masacru a avut loc la doar cinci săptămâni distanță de cel din Las Vegas, atacul cel mai sângeros comis vreodată în SUA, cu 58 de morți, care a relansat dezbaterea asupra reglementării armelor de foc.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN