Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noul preşedinte al Poloniei a împărţit pachete de cafea

Tuesday, 26 May 2015, 11:27 Sursă: REALITATEA TV

Noul preşedinte polonez a distribuit pachete de cafea, şi-a făcut selfie-uri cu admiratorii şi a dat autografe, scrie Euronews. Jurnaliştii au catalogat atitudinea oficialului în vârstă de 43 de ani drept una "tinerească." Andrzej Duda a declarat în trecut că vrea să schimbe modul în care este privită preşedinţia.

Noul lider nu a scăpat de întrebările dificile din partea polonezilor. Întrebat dacă va elimina contractele de muncă temporare, care sunt impuse mai ales tinerilor, Duda a promis că va face eforturi pentru înlăturarea acestora.

"Aceste contracte trebuie să fie eliminate în mod treptat. Am ajuns la o înţelegere oficială în acest sens, care urmează să fie pusă în practică.", spune Andrzej Duda.

Andrzej Duda a câştigat alegerile prezidenţiale cu 52 la sută. El l-a învins astfel pe actualul şef al statului, Bronislaw Komorowski, plecat în cursa electorală din postura de favorit.

Presa scrie că succesul lui Duda, reprezentantul partidului conservator ,,Lege şi Justiţie", este un cartonaş galben arătat actualului executiv din Varşovia. Polonezii reproşează Guvernului lipsa unor măsuri economice menite să protejeze clasa de mijloc.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN