Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noua gafă a lui Donald Trump: nu ştie istoria SUA şi îl laudă pe un fost stăpân de sclavi

Tuesday, 02 May 2017, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un interviu acordat recent, Donald Trump l-a preamărit pe fostul preşedinte Andrew Jackson, pe care l-a numit "un om cu o inimă mare", "o figura minunată a istoriei americane, unică în multe feluri".

În realitate, Andrew Jackson era stăpân de sclavi şi a dus o campanie de exterminare a nativilor americani, notează The Guardian.

În plus, actualul preşedinte a adus în discuţie şi Războiul Civil din SUA, spunând că Jackson era "foarte supărat" din cauza acestui conflict. N-a părut să fie conştient, în timpul interviului acordat Washington Examiner în weekend, că Andrew Jackson era mort de 16 ani când a izbucnit conflictul. Jackson a murit în 1845, iar Războiul Civil a început în 1861, scrie Ziare.com.

Luni seară, Trump a revenit asupra declaraţiilor, încercând să dreagă lucrurile pe Twitter. A scris că "Preşedintele Andrew Jackson, care a murit înainte că Războiul Civil să înceapă, şi-a dat seama de ceea ce urmă să vină şi era furios. Nu ar fi lăsat să se întâmple asta".

Însă chiar şi aşa, preşedintele a fost aspru criticat, chiar ridiculizat pe reţelele de socializare pentru lipsa sa de cunoştinţe în ceea ce priveşte istoria.

Interviul pentru Washington Examiner a fost acordat sâmbătă, când s-au împlinit 100 de zile de când Trump a preluat mandatul de preşedinte. Discuţia despre Andrew Jackson a pornit de la faptul că preşedintele a adus în Biroul Oval o pictură a celui de-al şaptelea preşedinte, imediat după instalarea la Casă Albă.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN