Noi ciocniri violente în Hong Kong între manifestanți și poliție

Sunday, 01 December 2019, 22:37 Sursă: Realitatea Plus

Noi ciocniri au avut loc duminică în Hong Kong între manifestanții pro-independență și forțele de ordine. Violențele se reiau astfel la o săptămână de la alegerile libere și la aproape 6 luni de la declanșarea revoltei generalizate.

Adaugă părerea ta

Poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mii de protestatari antiguvernamentali în Hong Kong duminică, punând capăt unui nou episod de proteste, la doar o săptămână după alegeri.

Mii de locuitorii au ieșit și duminică în stradă scandând „revoluția vremii noastre” sau „eliberați Hong Kong”, informează site-ul japonez Nikkei.

Protestul din cartierul comercial Tsim Sha Tsui a fost urmat după un marș al sutelor de persoane către consulatul SUA pentru a arăta „recunoștință” pentru sprijinul american acordat manifestațiilor pro-independență.

Protestele au agitat orașul condus din China de aproape șase luni. Magazinele și afacerile din zonă s-au închis devreme, în timp ce poliția a pulverizat gaze lacrimogene asupra protestatarilor, inclusiv unii rezidenți în vârstă și alții cu animale de companie. Poliția a făcut mai multe arestări, în timp ce gazele lacrimogene i-au dispersat pe manifestanți spre port.