Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

New York Times, atacat de hackeri ai serviciilor secrete ruse! FBI anchetează cazul

Tuesday, 23 August 2016, 22:37 Sursă: REALITATEA.NET

Postul de televiziune a transmis că, potrivit unor oficialități americane, "investigatorii cred până acum că spionajul rusesc se află probabil în spatele atacurilor, iar hackerii ruși au ca obiectiv organizații de media ca parte a unei serii mai ample de atacuri cibernetice care s-au concentrat și asupra organizațiilor Partidului Democrat".

CNN afirmă că penetrările sistemelor informatice au fost detectate pe parcursul ultimelor luni, iar New York Times și-a angajat propriii anchetatori privați pentru probleme de securitate, care colaborează cu instituțiile oficiale în evaluarea daunelor.

Reuters nu a reușit să confirme informațiile din surse independente. Biroul Federal de Investigații (FBI) a refuzat să comenteze, iar Secret Service — serviciul secret care asigură securitatea președintelui SUA și a altor demnitari, dar are și atribuții împotriva falsificării de bani și a criminalității cibernetice — nu a răspuns imediat solicitării agenției de a comenta știrea. Nici reprezentanți ai ziarului New York Times nu au fost disponibili imediat pentru cometarii.

Agenția reamintește că New York Times a fost atacat și în 2013 de un grup de hackeri cunoscut ca Armata Electronică Siriană, apoi de pirați informatici chinezi. Anul acesta, când pe 8 noiembrie sunt programate alegeri prezidențiale în SUA, ambele partide americane mari — Democrat și Republican, precum și candidații acestora la președinție, Hillary Clinton, respectiv Donald Trump, au fost ținta unor atacuri informatice.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN