Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Negocieri tensionate fără rezultat între Grecia şi partenerii europeni

Thursday, 12 February 2015, 11:27 Sursă: REALITATEA.NET

"Am explorat un număr de probleme, printre care şi programul actual" de salvare a Greciei, a declarat joi la Bruxelles, într-o conferinţă de presă, Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogrup. "Am discutat posibilitatea unei prelungiri (a planului de salvare). Unii preferă această opţiune, dar nu am ajuns încă la o concluzie. Vom avea nevoie de încă puţin timp", a adăugat el, relatează site-ul Ekathimerini.

Se pare că cele două părţi fuseseră de acord să publice o declaraţie comună, dar obiecţii de ultim moment ale delegaţiei elene, conduse de către ministrul de Finanţe Yanis Varoufakis şi vice-premierul Yiannis Dragasakis, au condus la abandonarea ei.

Dijsselbloem a anunţat că toţi miniştrii de Finanţe din zona euro se vor întâlni din nou luni, în cadrul reuniunii obişnuite de lucru din această lună, pentru a reevalua situaţia, dar că nu vor avea loc discuţii între experţi ori vizite la Atena până atunci.

Varoufakis a apreciat că un "acord vindecător" ar putea să fie obţinut luni. El a negat că eşecul întâlnirii a fost provocat de insistenţa partenerilor din zona euro asupra prelungirii actualului plan de salvare şi că nu au fost formulare ameninţări la adresa Greciei în cursul reuniunii. "Noi am explicat de ce nu funcţionează acest plan de salvare", a spus ministrul grec de Finanţe, subliniind că Atena "vrea alt contract cu Europa".

Mai mult pe Mediafax


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN