Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NATO avertizează: Va fi cel mai amplu plan de apărare colectivă de după Războiul Rece

Friday, 06 March 2015, 23:49 Sursă: REALITATEA.NET

"Alianța Nord-Atlantică este pe cale să implementeze cel mai amplu plan de apărare colectivă, de după sfârșitul Războiului Rece", a declarat Stoltenberg, citat de Wall Street Journal.

Potrivit lui Stoltenberg, NATO încearcă să se asigure că eventualele disensiuni politice nu vor întârzia mobilizarea Forței de reacție rapidă.

"Nu ne-ar ajuta să avem o forță disponibilă, în 48 de ore, dacă ne trebuie 48 de zile pentru a lua decizia de mobilizare. Istoria recentă arată că NATO are capacitatea de a lua decizii rapide. Nu vedem nicio amenințare imediată, asupra vreunui aliat din cadrul NATO, nici măcar asupra țărilor baltice. În același timp, observăm că mediul de securitate se schimbă și vedem o Rusie mai incisivă. De aceea, suplimentăm prezența militară în Letonia, Lituania și Estonia", a spus Stoltenberg, subliniind că Alianța va apăra orice stat membru, în caz de necesitate.

Pe fondul crizei ucrainene, NATO a suplimentat prezența militară, în statele membre est-europene, trimițând trupe, avioane suplimentare și mai multe nave militare, în Marea Baltică și în Marea Neagră.

Mai multe pe Ziare.com.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN