Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NATO are o nouă "preocupare": Republica Moldova

Wednesday, 24 June 2015, 07:44 Sursă: REALITATEA.NET

NATO nu va ajuta în mod direct Republica Moldova cu bani sau echipamente militare, va fi mai mult o formă de protecţie, pe fondul situaţiei tot mai tensionate din estul Europei.

Potrivit unui oficial de rang înalt al NATO, organizaţia se va implica activ în consolidarea capacităţilor de apărare a Republicii Moldova şi va acţiona în trei direcţii foarte clare:

1.Va oferi asistenţă legislativă în domeniul securităţii naţionale.

2. Mai mulţi experţi ai organizaţiei vor merge în Republica Moldova şi vor ajuta la reformarea sistemului militar al ţării.

3. NATO va facilita demararea unor discuţii între oficialii moldoveni şi ţările care ar putea furniza echipament militar vecinilor noştri, relatează digi24.ro

Miniştrii apărării din ţările membre NATO vor lua joi, la Bruxelles, decizia oficială prin care NATO va trimite experţi în Republica Moldova, pentru a reforma armata, şi va mijloci relaţii cu ţările furnizoare de armament. În acelaşi timp, miniştrii apărării analizează şi posibilitatea înfiinţării la Chişinău a unui birou al Alianţei care să fie în contact direct cu sediul central de la Bruxelles.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN