Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moscova respinge acuzaţiile de "hărţuire" a diplomaţilor americani din Rusia

Wednesday, 29 October 2014, 18:59 Sursă: REALITATEA.NET

”Articolul publicat de ABC News la instigarea Departamentului de Stat american, privind presupusa "presiune psihologică" asupra angajaţilor ambasadei SUA din Moscova şi "intimidarea" lor sistematică, este lipsit de fundament şi desprins de realitate. Plângerile exprimate sunt sub nivelul poveştilor ieftine cu spioni”, subliniază Ministerul rus al Afacerilor Externe, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Mai mult, partea rusă nu consideră că ”aspectele profesionale ale activităţii diplomatice şi riscurile legate de aceasta ar trebui discutate în public”.

"Nu considerăm că aspectele profesionale ale activităţii diplomatice şi riscurile legate de aceasta ar trebui discutate în public. Aceste riscuri sunt deosebit de mari în Statele Unite, având în vedere amploarea operaţiunilor secrete conduse de serviciile americane de securitate, care manifestă aroganţă faţă de diplomaţii ruşi. Dar, din moment ce problema a fost adusă în discuţie public de Washington, avem şi noi multe de împărtăşit", continuă Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Astfel, în comunicat se precizează cazul urmăririi directorului Centrului rus de cultură şi ştiinţă şi a angajaţilor acestuia, însoţită de apeluri telefonice, supraveghere şi încercări îndrăzneţe de a demara un "dialog".

"Putem aminti de asemenea momentul în care a fost folosită forţa nu numai împotriva angajaţilor ambasadei noastre în SUA, ci şi împotriva soţiilor lor, care au fost reţinute şi interogate dur, în timp ce erau încătuşate. În pofida apelurilor noastre nenumărate, partea americană nu a prezentat scuze", se mai precizează în același document.

Ministerul rus al Afacerilor Externe mai precizează că diplomaţii americani de la Moscova nu constituie un exemplu de respectare a legii, având în vedere că, de la începutul acestui an, au fost înregistrate peste 20 de cazuri de încălcare a legislaţiei rutiere de către angajaţii ambasadei SUA.

 

 Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN