Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moscova își exprimă "regretele profunde" cu privire la hotărârea SUA de a livra arme letale Ucrainei

Friday, 12 December 2014, 22:58 Sursă: REALITATEA.NET

"Votarea legii privind 'Susținerea libertății în Ucraina', adoptată fără dezbatere și un vot real nu poate decât să suscite regrete profunde prin aspectul său de confruntare deschisă", a precizat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Totodată, ministerul a adăugat că autoritățile americane nu sunt capabile să renunțe la fobiile depășite în tratamentul pe care îl aplică Rusiei și a avertizat că legea ar putea submina relațiile bilaterale.

Parlamentarii americani au aprobat, vineri, o lege care autorizează noi sancțiuni împotriva Rusiei și o creștere a asistenței militare pentru Ucraina, inclusiv a ajutorului letal.

Astfel, legea autorizează Washingtonul să consolideze ajutorul militar pentru Ucraina, în special prin intermediul livrărilor de muniții antitanc, drone antitanc, și echipamente de comunicații. Textul a fost adoptat cu unanimitate întâi de Senat, apoi de Camera Reprezentanților. Din motive tehnice, însă, el va trebui să fie votat din nou în Senat, unde trebuie să fie aprobat prin consens, apoi trimis președintelui Barack Obama pentru promulgare.

 

 Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN