Miracol: cum a fost găsit un bebeluş, după 80 de ore sub dărâmăturile unei clădiri

Tuesday, 03 May 2016, 19:29 Sursă: AGERPRES

Autor: Realitatea.NET

 Fetița, care a rămas printre dărâmături timp de 80 de ore, era înfășurată într-o pătură, "deshidratată și fără nicio rană vizibilă", a explicat Crucea Roșie. Copilul fost transferat imediat la unul dintre principalele spitale ale capitalei, pentru a primi îngrijiri. Autoritățile au reușit, deocamdată, să-l localizeze pe tatăl fetiței.

Peste 60 de persoane au fost declarate dispărute după prăbușirea clădirii situate într-un cartier sărac al orașului. Tragedia s-a produs din cauza ploilor torențiale din ultimele zile, precum și a materialelor de proastă calitate din care a fost realizată construcția.

Proprietarul clădirii a fost reținut luni, după ce surse ale guvernului local au dat asigurări că primăria nu autorizase construcția. Poliția este în căutarea arhitectului și a inginerilor care au ridicat imobilul.

Crucea Roșie a instituit o campanie de strângere de fonduri, alimente și îmbrăcăminte pentru familiile care locuiau în clădire și pentru celelalte persoane afectate de aceste ploi torențiale, cele mai puternice de când a început sezonul ploilor.

Autoritățile au recomandat evacuarea persoanelor din locuințele aflate în apropierea imobilului dărâmat, dar mulți localnici au refuzat întrucât nu aveau unde să meargă.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri