Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Merkel, întâlnire cu liderii principalelor partide, după tensiunile din coaliția sa guvernamentală

Tuesday, 24 February 2015, 19:15 Sursă: REALITATEA.NET

Ultima întâlnire a coaliției formate din Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a cancelarului Merkel, Partidul Social-Democrat (SPD) și Uniunea Creștin-Socială din Bavaria (CSU) a avut loc în luna noiembrie, dar de atunci tensiunile s-au acutizat, principalul măr al discordiei fiind salariul minim pe economie, introdus în luna ianuarie.

Adoptarea salariului minim pe economie a fost condiția principală pusă de social-democrați după alegerile din septembrie 2013 pentru a intra într-o coaliție alături de conservatorii cancelarului Merkel. Dar acum reprezentanți creștin-democrații fac presiuni pentru introducerea unor excepții de la aplicarea salariului minim stabilit la 8,5 euro pe oră, excepții neagreate de social-democrați.

Pe de altă parte, planurile guvernului de a înăspri normele privind controlul câștigurilor obținute din închirierea spațiilor imobiliare au creat noi fricțiuni în coaliție, CDU dorind modificarea proiectului de lege privind plata comisioanelor către agențiile imobiliare.

În același timp, creștin-democrații critică propunerile privind legislația muncii formulate de ministrul social-democrat al muncii, Andrea Nahles, pe care CDU le consideră birocratice și costisitoare.

 Mai multe pe Agerpres

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN