Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Masacrul din Cairo: 20 de persoane, condamnate la moarte de un tribunal egiptean

Sunday, 02 July 2017, 17:03 Sursă: REALITATEA.NET

La 14 august, forţele de securitate au reprimat la Cairo două manifestaţii de amploare ale susţinătorilor lui Morsi, omorând peste 700 de persoane, scrie Agerpres.

Câteva ore mai târziu, o mulţime furioasă a atacat un comisariat din Kerdasa, cunoscut fief islamist de lângă Cairo. Treisprezece poliţişti au fost ucişi.

Tribunalul a confirmat duminică pedepsele cu moartea împotriva celor 20 de inculpaţi după ce a primit avizul favorabil, dar neconstrângător, al marelui muftiu al Egiptului, aşa cum prevede legislaţia, au precizat responsabili ai Curţii.

În plus, 80 de inculpaţi au primit închisoare pe viaţă - adică 25 de ani de detenţie -, 34 au fost condamnaţi la câte 15 ani de detenţie, iar alţi 21 au fost achitaţi, au indicat sursele citate. Un minor a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Condamnaţii mai au încă posibilitatea de a contesta verdictele în casaţie.

În februarie 2015, un tribunal de primă instanţă pronunţase 183 de pedepse capitale împotriva unor persoane inculpate pentru aceste omoruri. 

Un an mai târziu, Curtea de Casaţie a anulat sentinţa, ordonând un nou proces.

În ultimele luni, Curtea de Casaţie a anulat sute de pedepse capitale, printre care cele pronunţate împotriva lui Morsi şi a liderilor Fraţilor Musulmani.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN