Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mamă şi fiică, despărţite de război, s-au regăsit după 70 de ani. Ce şi-au spus este dureros

Tuesday, 11 August 2015, 16:37 Sursă: REALITATEA.NET

În 1944, în timp ce lucra în Germania, mama a rămas însărcinată cu un soldat neamţ, care era căsătorit. Când copilul s-a născut, a fost luat de lângă mama sa şi crescut de german şi de soţia acestuia.

Fără să se poată împotrivi, femeia s-a întors acasă, în Novellara, undeva în nordul Italiei. Tot ce ştia era că fetiţa sa a fost adoptată şi nu a mai auzit niciodată nimic despre ea. Între timp, copilului - Margot Bachmann – i s-a spus să nu pună întrebări despre mama sa biologică, potrivit tvr

Singurele informaţii pe care copila le avea despre cea care a adus-o pe lume erau că aceasta e din Italia şi că, cel mai probabil, a murit în timpul războiului. În urmă cu câţiva ani, Margot, care acum are 71 de ani, a decis că vrea să afle mai multe despre mama sa.

A luat legătura cu Germany’s International Tracing Service (ITS), un serviciu care îi ajută pe oamenii despărţiţi de războaie să se regăsească. Acestui demers s-a alăturat şi Crucea Roşie din Italia. Chiar şi aşa, misiunea nu a fost uşoară.

“Am reuşit să reunim doar o mână de oameni în fiecare an”, a declarat un purtător de cuvânt al ITS. Din fericire, mama lui Margot a fost găsită în oraşul ei natal, pe care nu l-a părăsit de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

“Am început să caut informaţii cu speranţa că voi afla mai multe lucruri despre ea, însă nu m-am gândit vreodată că îmi voi ţine mama în braţe”, a spus Margot Bachmann.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN