Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Malaysia Airlines va rambursa costul biletului pasagerilor care doresc să-l anuleze

Sunday, 20 July 2014, 10:24 Sursă: agerpres.ro

Pasagerii pot schimba sau anula, până joi, un bilet rezervat pentru zborurile până la 31 decembrie, a anunțat compania aeriană malaeziană.

"În ceea ce privește zborul MH17, Malaysia Airlines nu va reține bani pasagerilor care doresc să-și schimbe destinația. Pasagerii care doresc să-și amâne sau să-și anuleze biletul vor primi banii îanpoi, inclusiv cei care au cumpărat bilete nerambursabile", informează compania într-un comunicat.

Zborul MH17 pe direcția Amsterdam-Kuala Lumpur, care avea la bord 298 de persoane, s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, doborât cel mai probabil de o rachetă sol-aer într-o zonă în care se înfruntă separatișii proruși și trupele fidele Kievului.

La 8 martie, un alt avion al Malaysia Airlines, tot un Boeing 777, a dispărut pe când se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing, cu 239 de persoane la bord.

Resturile avionului nu au fost găsite, în ciuda căutărilor extinse, dar experții, care se bazează pe date furnizate de sateliți, estimează că acesta s-a scufundat în sudul Oceanului Indian.

Compania a indicat în mai că dispariția MH370 a avut un "efect dramatic" asupra rezultatelor financiare din primul trimestru. Anulările multiple de bilete au agravat pierderile companiei naționale publice, aflată în deficit de mai mulți ani.

Numai în primul trimestru al lui 2014, pierderile s-au cifrat la circa 137 milioane de dolari, al cincilea trimestru consecutiv de deficit. Pierderile totale ale companiei din ultimii trei ani se ridică la 1,3 miliarde de dolari, notează France Presse.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN