Măcel provocat de un triplu atac sinucigaș în Siria: 100 de morți și zeci de răniți

Wednesday, 25 July 2018, 13:41, Sursă: REALITATEA.NET

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o serie de atacuri comise miercuri de gruparea jihadistă Statul Islamic în provincia As-Suwayda (sudul Siriei), potrivit unui nou bilanţ al victimelor dat publicităţii de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP, potrivit Agerpres.

Adaugă părerea ta

'Treizeci şi cinci de civili au fost ucişi împreună cu 67 de luptători pro-regim', a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. 'Acesta este cel mai sever bilanţ în provincia respectivă de la începutul conflictului' în 2011. Un bilanţ precedent consemna 54 de morţi.

Trei atacatori sinucigaşi ai grupării jihadiste Statul Islamic au comis atentate în localităţi controlate de regimul lui Bashar al-Assad în provincia sudică As-Suwayda, acestea fiind primele atacuri de asemenea amploare lansate de Statul Islamic după luni de zile pe teritoriul sirian, conform OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Această provincie se află în întregime sub controlul forţelor pro-regim. Jihadiştii Statului Islamic sunt prezenţi într-o regiune deşertică situată la nord-est de graniţele provinciei, de unde lansează atacuri din când în când, notează AFP.