Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măcel într-un sanctuar din Pakistan. Cel puţin 20 de persoane au fost ucise

Sunday, 02 April 2017, 11:20 Sursă: REALITATEA.NET

Patru femei figurează printre persoanele ucise în sanctuarul Mohammad Ali din provincia Punjab de către indivizi înarmați cu bastoane și cuțite.

Trei suspecți au fost arestați, inclusiv gardianul sanctuarului.

"Gardianul lăcașului, Abdul Waheed, în vârstă de 50 de ani, a mărturisit că a ucis acești oameni pentru că se temea că ei vor să-l omoare", a declarat șeful poliției regionale, Zulfiqar Hameed.

"Suspectul pare paranoic sau psihotic, dar aceasta ar putea fi, de asemenea, ceva care să aibă legătură cu rivalitatea pentru controlul sanctuarului", a precizat el, adăugând că o anchetă este în curs de desfășurare.

Premierul provinciei Punjab, Shahbaz Sharif, a cerut poliției un raport preliminar în termen de 24 de ore, conform Agerpres.

Crimele în masă în interiorul sanctuarelor sunt extrem de rare în Pakistan.

Timp de secole, sufismul a dominat teritoriul de acum al Pakistanului. Dar această ramură mistică și tolerantă a islamului, răspândită în subcontinent de predicatori în secolul al XIII-lea, a fost înlocuită în ultimele decenii de versiunea mai conservatoare a acestei religii.

Mișcări precum talibanii sau gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) au vizat în ultimul timp sanctuare sufite, un curent pe care aceștia îl consideră drept eretic.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN