Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măcel în Gaza. UE cere o anchetă independentă după moartea a 16 palestinieni

Saturday, 31 March 2018, 20:55 Sursă: REALITATEA.NET

"Folosirea muniţiei reale trebuie să facă obiectul unei anchete independente şi transparente", a declarat ea, subliniind că UE "deplânge" morţii şi adresează condoleanţe familiilor persoanelor ucise.

"Libertatea de exprimare şi libertatea de asociere sunt drepturi fundamentale care trebuie respectate", a adăugat Federica Mogherini în numele celor 28 de state membre ale UE.

Zeci de mii de palestinieni, în special femei şi copii, s-au îndreptat vineri către mai multe puncte de-a lungul barierei frontaliere care separă Fâşia Gaza de Israel în cadrul "Marelui Marş al Întoarcerii".

Această mişcare de protest este prevăzută să dureze şase săptămâni pentru a cere 'dreptul de a se întoarce' al refugiaţilor palestinieni şi descendenţilor lor şi pentru a denunţa stricta blocada israeliană asupra Fâşiei Gaza.

Un mic număr dintre aceştia s-a apropiat la câteva sute de metri de bariera ultrasecurizată, frecvent scena ciocnirilor sângeroase între locuitori ai enclavei şi soldaţi. Armata a răspuns deschizând focul cu gloanţe adevărate şi făcând uz de gaze lacrimogene.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, 16 palestinian au fost ucişi de forţele israeliene şi peste 1.400 au fost răniţi, dintre care 758 de gloanţe reale. Ceilalţi protestatari au fost răniţi de gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

A fost cea mai sângeroasă zi din Fâşia Gaza de la încheierea războiului din 2014.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN