Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liderul grupării Khorassan ar fi fost UCIS în raidurile americane din Siria

Sunday, 28 September 2014, 18:51 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit SITE, un jihadist care anterior luptase în cadrul grupării Khorassan a scris pe Twitter o serie de mesaje în care prezintă condoleanţe pentru moartea lui Muhsin al-Fadhli, membru vechi al reţelei Al-Qaida şi presupusul lider al Khorassan, şi pentru cea a lui Abu Yusuf al-Turki, un alt lider al grupării.

Aceste mesaje par să confirme că Fadhli a fost ucis în atacurile aeriene ale Statelor Unite, potrivit Mediafax.

SITE arată că în aceste mesaje datate 27 semptembrie, jihadiştii deplâng situaţia de pe teren din Siria, unde forţele coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite desfăşoară numeroase atacuri.

Avioanele şi rachetele de croazieră americane atacă obiective ale organizaţiei Stat Islamic (SI), precum şi Khorassan, o grupare necunoscută până recent şi despre care Washingtonul afirmă că se pregătea să lanseze "atacuri majore" în Statele Unite şi în Europa.

Washingtonul, care din 23 septembrie atacă obiective ale SI în Irak, a extins săptămâna trecută atacurile în teritoriul sirian.

Statele Unite şi membrii coaliţiei vor să distrugă SI, care controlează regiuni vaste din Irak şi Siria, a proclamat un califat şi a asasinat trei ostatici occidentali, doi jurnalişti americani şi un angajat umanitar britanic.

Experţii se arată foarte sceptici faţă de natura reală a grupării denumite Khorassan, al cărei nume nu a apărut decât recent, şi consideră că este vorba de fapt de islamiştii din cadrul Frontului al-Nusra.

Potrivit acestor experţi, Washingtonul, împingând în faţă Khorassan şi declarând că acest grup intenţiona să comită atentate în Statele Unite, a vrut să arate că nu numai Siria sau Orientul Mijlociu sunt în pericol, ci şi americanii dacă aviaţia SUA nu intervenea.

"În Siria, nimeni nu a auzit vreodată vorbindu-se despre Khorassan, ci doar atunci când presa americană a evocat pentru prima dată acest nume", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), apropiat de opoziţia siriană.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN