Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lideri musulmani: Condamnăm în cei mai DURI termeni atentatele de la Paris

Friday, 09 January 2015, 23:20 Sursă: REALITATEA.NET

"Aceste acte nu au nimic de-a face cu Islamul si cu realitatea credintei noastre. Suntem solidari cu victimele si intristati pentru familiile lor lovite de aceste actiuni criminale. Aceste evenimente nu sunt nici in interesul musulmanilor, nici al Islamului, intrucat oamenii nu vor putea face diferenta intre aceste organizatii teroriste si musulmani”, a declarat reprezentantul Universității Al-Azhar din Cairo.

Totodată, Hassen Chalghoumi, imamul moscheii Drancy din Paris, i-a criticat în termeni duri pe autorii atentatelor de la Paris, despre care a afirmat că sunt niște 'criminali' și 'barbari'.

"Sunt foarte supărat. Ăștia sunt criminali, sunt barbari. Și-au vândut sufletul iadului”, a spus Hassen Chalghoumi.

Uniunea Organizațiilor Islamice din Franța, care reprezintă peste 250 de organizații musulmane din hexagon, a condamnat atacurile teroriștilor din capitala Franței.

“Condamnăm în cei mai duri termeni acest atac criminal și aceste crime oribile și oferim condoleanțe familiilor.”

De altfel, în urmă cu câteva luni, un grup de tineri musulmani din Marea Britanie au lansat un video, însoțit de hashtag-ul #notinmyname (Nu in numele meu) prin care transmit că “Isis nu reprezintă Islamul”. Hashtag-ul a fost preluat, în ultimele 48 de ore, pe rețelele sociale de mai mulți musulmani, care condamnă atacurile teroriste de la Paris.

Mai multe pe HotNews.ro

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN