Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lider al unei grupări teroriste afiliate Al Qaida, ucis într-un raid aerian al SUA

Saturday, 02 April 2016, 13:47 Sursă: REALITATEA.NET

Hassan Ali Dhoore, un lider al grupului islamist Al-Shabab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis într-un raid aerian american efectuat în Somalia, anunţă oficiali americani citaţi de agenţia AP.

O dronă militară americană a efectuat un raid aerian în provincia somaleză Jilib, situată în apropierea frontierei cu Kenya, a confirmat Pentagonul. Hassan Ali Dhoore şi alţi doi terorişti au fost ţintele bombardamentului efectuat joi în Somalia, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

Departamentul american al Apărării a precizat că rezultatele raidului sunt încă analizate, dar oficiali americani au declarat, sub protecţia anonimatului, că Hassan Ali Dhoore a fost ucis.

Dhoore era suspectat de implicare în atacul terorist comis în decembrie 2014 la aeroportul din Mogadishu şi într-un atentat din martie 2015, la Hotelul Maka al-Mukarramah. Cele două atacuri teroriste s-au soldat cu zeci de morţi, inclusiv cetăţeni americani. Hassan Ali Dhoore era şi membru al reţelei teroriste Al-Qaida.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN