Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO L-au "înmormântat" pe Putin

Wednesday, 03 April 2019, 19:10 Sursă: REALITATEA.NET

Un protest inedit a fost semnalat miercuri de presa rusă împotriva actualului preşedinte rus Vladimir Putin, în pofida măsurilor severe luate de autorităţile de la Kremlin împotriva societăţii civile şi a opoziţiei din Rusia.

O piatră funerară pe care erau trecute numele şefului statului rus, anii de viaţă (1952-2019) şi inscripţia 'A trădat poporul Rusiei' a fost instalată în faţa celebrei catedrale Isakievski din Sankt-Petersburg, chiar dacă nu pentru mult timp, relatează portalul independent Meduza şi postul de televiziune Dojdi.

Responsabilitatea pentru această acţiune a fost revendicată de organizaţia de tineret 'Agit Rossia', care într-o postare pe aplicaţia rusă Telegram a scris că 'Sankt-Petersburgul preia ştafeta' protestelor împotriva Kremlinului, acuzat de derive autoritariste de către o bună parte a opoziţiei ruse, scrie agerpres.

În postarea sa, organizaţia susţine că prin această formă de protest a dorit să spună că 'Putin a murit simbolic pentru cetăţenii Rusiei prin adoptarea unor legi anticetăţeneşti, prin minciunile pe care le perorează constant şi un management dezastruos al ţării', ajunsă un fel de paria a Europei.

În luna martie, o 'piatră funerară' similară fusese instalată în Naberejnîe celnî (Tatarstan), în semn de protest faţă de controversata lege privind crearea unui 'internet suveran' care oferă puterii pârghiile pentru cenzurarea traficului în spaţiul virtual rusesc.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN