Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kremlin: Doborârea avionului rusesc, un incident "foarte grav"

Tuesday, 24 November 2015, 13:16 Sursă: REALITATEA.NET

'Incidentul cu avionul Su-24 în Siria reprezintă un incident foarte grav, dar este prea devreme pentru a trage concluzii', a afirmat Peskov, evitând să răspundă clar la întrebarea dacă acest incident va duce la înrăutățirea relațiilor dintre Moscova și Ankara. 'Este pur și simplu imposibil sa spui ceva, fără să deții informații complete', a afirmat el, adăugând că ar 'fi greșit' să se vorbească în acest moment de o posibilă deteriorare a raporturilor dintre Rusia și Turcia.

Totodată, portalul Gazeta.ru, care citează postul de radio 'Transmite Moscova', anunță că președintele Rusiei, Vladimir Putin, pregătește o declarație de presă pe această temă. Și Dmitri Peskov a declarat că se așteaptă ca președintele Vladimir Putin să facă o evaluare a situației legate de doborârea avionului Su-24 la întâlnirea cu regele Iordaniei, Abdullah al II-lea.

Totodată, Kremlinul încă nu știe dacă vizita la Ankara a ministrului de externe rus Serghei Lavrov, programată pentru 25 noiembrie, va fi anulată. 'Sunați la MAE pentru precizări!', i-a îndemnat Peskov pe jurnaliști. El a indicat însă că președintele rus Vladimir Putin nu va convoca Consiliul Securității Rusiei marți, ca urmare a acestui incident.

Turcia a doborât un avion rusesc SU-24 la granița sirianăVezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN