Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kim Jong-un cere armatei să fie gata de un conflict iminent cu SUA

Saturday, 26 April 2014, 19:57 Sursă: REALITATEA.NET

Ordinul liderului nord-coreean a fost făcut în urma declaraţiilor preşedintelui american Barack Obama, făcute în Coreea de Sud în cadrul unei vizite oficiale care a durat două zile. Liderul american a avertizat că Statele Unite nu vor ezita să folosească puterea armatei americane pentru a-şi proteja aliaţii, făcând referire la ameninţările belicoase lansate de Phenian către SeuL, şi că vor aplica sancţiuni suplimentare în cazul în care a reloc un nou test nuclear.

Kim Jon-un, liderul suprem al ţării şi comandantul armatei formate din 1,2 milioane de militari, inspectează adesea starea în care se află forţele armatei, oferind sfaturi şi indicaţii. Însă vineri a mustrat soldaţii pentru felul lor nepăsător de a efectua o serie de exerciţii militare.

„Iubitul nostru lider Kim Jong-un a declarat că nimic nu etse mai important acum decât pregătirea pentru luptă, în faţa unui conflict iminent cu Statele Unite”, a transmis agenţia de ştiri KCNA. Mass-media locale au avertizat populaţia de mai multe ori că ţara este pe punctul de a intra în răzsboi, informaţiile dovedindu-se ulteriror a fi exagerate şi neadevărate.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN