Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

John Kerry: Sistemul de rachetă utilizat împotriva aeronavei Malaysia Airlines provenea din Rusia

Sunday, 20 July 2014, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

'Este destul de clar că este vorba despre un sistem care a fost transferat din Rusia și predat separatiștilor' proruși din Ucraina, a declarat Kerry într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Kerry a subliniat printre altele, într-o intervenție pentru NBC, că există 'dovezi circumstanțiale extraordinare' ce sugerează responsabilitatea Rusiei și a separatiștilor proruși în acest incident, fără a-i acuza însă în mod direct că au lansat racheta.

El a amintit în acest sens faptul că Statele Unite ale Americii 'știu' de unde a plecat racheta în baza unor imagini din satelit și că 'îi cunoaștem traiectoria. Știm și ora' de asemenea, a precizat el, menționând aici și conversațiile unor separatiști interceptate pe rețelele de socializare.

'Știm cu siguranță că ucrainenii nu dispuneau de un astfel de sistem (de baterii de rachete) în acea zonă la momentul respectiv. Deci acest lucru ne duce cu gândul clar la separatiști', a declarat Kerry pentru CNN. 'Ceea ce se întâmplă este cu adevărat grotesc', a continuat Kerry în cadrul interviului său preînregistrat pentru 'Meet the Press' pentru NBC, subliniind că este 'contrar a tot ceea ce președintele rus Vladimir Putin și Rusia au spus că vor face'.

În context, el a evocat cazul unor 'soldați separatiști în stare de ebrietate care aruncau cadavre în camioane, mutând corpuri și probe de la locul accidentului'. 'Rusia trebuie să facă ceva și să facă diferența aici', a conchis el.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN