Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stare de urgență declarată în Italia, la Genova, din cauza amenințării unei marei negre

Saturday, 23 April 2016, 21:52 Sursă: REALITATEA.NET

Petrolul provine de la o rafinărie din regiune. Duminica trecută mari cantități de petrol s-au scurs dintr-o conductă în râul din apropiere. Echipele de intervenție au reușit să construiască rapid un dig provizoriu, care să împiedice petrolul să se răspândească și au început să îl pompeze. Însă ploile puternice înregistrate în noaptea de vineri spre duminică au distrus digul, scrie Agerpres.

"Situația este complicată, nu știm ce cantitate de petrol riscă să ajungă în mare", a declarat presei un responsabil al protecției civile locale, Gianni Vrivello.

O cantitate de petrol a pătruns deja în mare, dar acest lucru s-a întâmplat probabil "în primele ore de la accidentul de la rafinăria Iplom", înainte de construirea digului, a afirmat primarul Genovei, Marco Doria, adăugând că s-au luat toate măsurile pentru a împiedica răspândirea petrolului.

Orașul Genova este situat în mijlocul Rivierei italiene, în apropierea unor celebre stațiuni balneare ca Portofino și a mai multor rezervații naturale, printre care regiunea Cinque Terre, încheie AFP.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN