Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Italia, lovită de o furtună puternică: 12 oameni au murit

Wednesday, 31 October 2018, 07:46 Sursă: REALITATEA.NET

Ciclonul care a lovit Italia a adus rafale de vânt de până la 130 de kilometri pe oră. Zeci de acoperişuri au fost luate pe sus, iar pompierii au fost chemaţi la mii de intervenţii. La Roma, nenumăraţi copaci au fost rupţi, iar pagubele sunt enorme. Şcolile au fost închise și traficul, puternic perturbat.

Veneţia e sub apă. Piaţa San Marco a fost evacuată, iar şuvoaiele au avariat mozaicul vechi de sute de ani ai celebrei bazilici din piaţă. Pagubele sunt în curs de evaluare. Pe de altă parte, restaurantele nu s-au închis, deşi atât chelnerii, cât şi clienţii au avut nevoie de cizme de cauciu. 

Nici la celebrele ateliere de sticlă de Murano cuptoarele nu s-au oprit, deşi au fost inundate. 

Zonele de coastă au fost lovite de valuri de până la 10 metri, iar multe oraşe pitoreşti, precum Portofino, au rămas izolate. Portul Rapallo s-a transformat într-un adevărat cimitir de nave. Zeci de iahturi de lux, printre care şi cel al familiei Berlusconi, au fost aruncate pe mal şi distruse sau avariate. 
La Terracine, în centrul Italiei, în apropiere de Roma, aproape că nu mai există copaci rămaşi în picioare. Mai mulți martori au publicat online imagini cu maşini zdrobite de arbori. 

Vântul puternic a rupt liniile de curent electric, iar mii de case au rămas în beznă. 

Situaţia e dramatică şi în sudul ţării. 

În Corsica, vântul a bătut atât de tare încât un uragan parcă s-a abătut asupra insulei. Autorităţile au decretat în premieră cod roşu, iar mai multe persoane au fost rănite. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN