Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Israelul, atac aerian devastator. Cum vor reacționa statele musulmane?

Wednesday, 20 November 2019, 12:24 Sursă: Realitatea.net

Sistemul de apărare israelian a interceptat marţi patru rachete trase dinspre Siria "de elemente iraniene" în direcţia nordului Israelului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat despre primele lovituri aeriene întreprinse de Israel ca represalii în cursul zilei.

Miercuri dimineaţă, armata israeliană a revendicat noi atacuri, de "mare amploare", împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi ale forţelor iraniene Al-Qods în Siria.

"Pe cel care ne loveşte îl vom lovi! Este ceea ce am făcut în această noapte împotriva unor ţinte militare ale forţelor Al-Qods iraniene şi a unor ţinte militare siriene în Siria", a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Avioane de vânătoare israeliene au lovit "o duzină de ţinte militare", printre care depozite şi centre de comandă militare, şi au "distrus" baterii de apărare, a indicat armata.

"A fost scurt şi foarte intens", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, precizând că "ţinta principală a fost "edificiul de sticlă" situat în perimetrul militar al aeroportului internaţional din Damasc". "Este vorba despre principalul imobil care le serveşte Gardienilor Revoluţiei (...) pentru a coordona transportul de material militar al Iranului în Siria şi mai departe\", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Conform agenţiei oficiale siriene Sana, apărarea antiaeriană a ripostat la un "atac intens" al aviaţiei israeliene şi a doborât mai multe rachete israeliene în apropiere de Damasc.

Armata israeliană a dat asigurări că loviturile din Siria "nu au făcut victime" şi că "toţi piloţii au revenit teferi la bază".


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-11-20 15:18:57
carstea

Au doborat rachete!? Pai de ce nu au doborat avioane caci au S 300?

Alte articole din: EXTERN