Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Israelul afirmă că nu se va conforma rezoluției ONU privind colonizarea

Saturday, 24 December 2016, 12:39 Sursă: REALITATEA.NET

"Israelul respinge această rezoluție antiisraeliană rușinoasă a Națiunilor Unite și nu i se va conforma', se arată într-un comunicat al biroului premierului israelian, scrie Agerpres.

"În condițiile în care Consiliul de Securitate al ONU nu face nimic pentru a opri masacrul a jumătate de milion de persoane în Siria, el se raliază împotriva singurei democrații adevărate din Orientul Mijlociu, Israelul, și numește zidul de vest (Zidul Plângerii) 'teritoriu ocupat' ", se menționează în comunicat.

Rezoluția adoptată vineri de ONU cere Israelului "să oprească imediat și complet orice activitate de colonizare în teritoriul palestinian ocupat, inclusiv în Ierusalimul de Est', unde se află Zidul Plângerii, locul cel mai important al iudaismului.

Rezoluția a fost adoptată de Consiliul de Securitate după ce SUA au decis să nu-și folosească dreptul de veto.

În textul rezoluției se arată că Israelul încalcă legislația internațională și că demersul său este un obstacol în calea implementării soluției a două state.

Comunitatea internațională critică de multă vreme politica Israelului cu privire la coloniile din Cisiordania. În 2011, Washingtonul și-a exercitat dreptul de veto asupra unei rezoluții similare, pe motiv că ar afecta procesul de pace în Orientul Mijlociu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN