Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Invazia din Siria poate duce la suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE

Thursday, 17 October 2019, 20:54 Sursă: REALITATEA.NET

„Sancţiunile ar trebui să fie mult mai dure şi să includă contractele existente", a declarat Sassoli în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

În cursul săptămânii, guvernele statelor membre UE s-au angajat să nu semneze noi contracte de vânzare de arme cu Turcia, dar nu au anunţat acţiuni care să vizeze contractele existente, relatează Reuters.

David Sassoli le-a transmis liderilor UE că negocierile de aderare cu Turcia ar trebui suspendate, în discursul ținut la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

„Populația kurdă din nord-estul Siriei, care a luptat cu curaj împotriva teroriștilor din organizația Statul Islamic, este acum atacată de o țară membră NATO. 

Condamnăm ferm și fără rezerve acțiunea militară a Turciei în nord-estul Siriei, care reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional și compromite stabilitatea și securitatea în regiune. (...)

Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a opri acest act de agresiune și să lansăm o inițiativă care să fie dezbătută de NATO și înaintată Consiliului de Securitate al ONU.

În aceste condiții, Parlamentul European revine cu cererea pentru suspendarea negocierilor de aderare a Turciei”, a mai spus Sassoli.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN