Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incident militar grav. Două nave chinezești au pătruns în apele Japoniei

Sunday, 16 July 2017, 10:45 Sursă: REALITATEA.NET

A fost primul incident de acest gen în confirmat de guvernul de la Beijing, a informat paza de coastă niponă, care a cerut intruşilor să părăsească zona. Ministerul chinez al apărării a fost anunţat că una din navele Chinei a pătruns la ora locală 11.50 în apele teritoriale japoneze în apropierea extremităţii sudice a insulei Tsushima, în apropiere de Kyushu. Nava chineză a ieşit din apele teritoriale în jur de ora 12.20, după ce paza de coastă a Japoniei i-a cerut acest lucru prin radio, potrivit agerpres.ro. 

Aceeaşi navă şi încă una din China au intrat apoi, la orele 15.50, în apele Japoniei, la circa 19 km la nord de insula Okinoshima; ambele au ieşit în jurul orei 17. 

Navele chineze intră frecvent în apele teritoriale ale Japoniei în jurul insulelor nelocuite Senkaku din Marea Chinei de Est, controlate de Tokyo, dar revendicate de Beijing. Kyushu este însă a treia insulă ca mărime din arhipelagul nipon, iar Tsushima se află aproximativ la jumătatea distanţei dintre Kyushu şi extremitatea Peninsulei Coreea. 

Conform Convenţiei ONU şi legislaţiei maritime internaţionale, vasele oricărei ţări pot naviga în apele teritoriale ale altora dacă nu periclitează securitatea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN