Incident la o centrală nucleară

Sunday, 12 January 2020, 15:32 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Un "incident" de natură neprecizată ar fi avut loc duminică la staţia de energie nucleară Pickering din apropiere de Toronto, Canada. La câteva ore după emiterea unei alerte în regiune, un al doilea mesaj a clarificat lucrurile: push-ul pe telefoanele mobile a fost dat ... din greșeală.

Autorităţile provinciei canadiene Ontario au raportat duminică un "incident" la staţia de energie nucleară Pickering din apropiere de Toronto, dar au precizat că nivelul de radioactivitate este în limitele normale, relatează Reuters.

"Echipele pentru intervenţii de urgenţă răspund la situaţie", se arată într-un mesaj de alertă trimis pe telefoanele mobile ale locuitorilor din provincie.

Persoanele care trăiesc în apropierea centralei, situată pe malul Lacului Ontario, la circa 50 de kilometri de centrul oraşului Toronto, nu trebuie să ia măsuri de protecţie în această perioadă, se mai arată în mesaj.

Un al doilea mesaj, citat de Business Insider, precizează că prima atenționare era falsă și a fost trimisă dintr-o regretabilă eroare.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri