Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incendiu Grecia. Bilanţul deceselor continuă să crească: 85 de persoane au murit

Thursday, 26 July 2018, 14:47 Sursă: REALITATEA.NET

Incendiu Grecia. Autoritățile din Grecia îşi exprimă temerile legate de soarta a 20 de turiști care lipsesc după încendiul de luni din Attica.

Surse afirmă că turiștii, în principal din Danemarca, Belgia, Italia și Polonia, lipsesc din hotelurile lor din stațiunile Mati și Rafina de pe litoralul grecesc

Autoritățile sunt preocupate de faptul că turiștii, surprinşi de flăcări, s-au refugiat în mare.

Misiunile de căutare și salvare a supravieţuitorilor efectuate de către garda de coastă elenă nu au reușit până acum să afle unde ar putea fi turiştii şi dacă aceştia mai sunt în viaţă.

Bilanţul incendiilor din Grecia creşte în continuare. A ajuns la 85 de morţi. Echipele de intervenţie caută din casă în casă, în speranţa de a mai găsi supravieţuitori printre zidurile înegrite ale fostelor vile luxoase din staţiunea Mati.

Zeci de oameni sunt daţi dispăruţi în continuare, iar majoritatea victimelor sunt prea arse pentru a mai fi identificate.

Oamenii, tot mai furioşi, acuză lipsa de organizare a autorităţilor pentru bilanţul negru. Între timp, Guvernul sugerează că este posibil să fi fost vorba despre un act criminal. De altfel, patru persoane au fost audiate deja pentru suspiciune de incendiere. România a trimis două avioane ale Ministerului Apărării Naționale, în ajutorul Greciei.

Forțele aeriene române au dat publicității imagini din timpul intervenției. Cele două aeronave au decolat ieri de la Baza aeriană 90. Este vorba despre o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, şi despre un aparat de zbor C-130 Hercules, pentru sprijin logistic.

Poveştile tragice lăsate în urmă de flăcări ies la iveală una câte una. Un tată îşi caută disperat fiicele gemene, aflate cu bunicii în vacanţă. A crezut că sunt moarte şi s-a dus chiar la morgă pentru a lăsa probe ADN, după care să poată fi identificate.

Speranţa i-a înviat, însă, când a văzut la ştiri imagini cu fetele lui, într-o barcă. Cu toate acestea, numele copilelor nu au fost înregistrate printre supravieţuitori.

Grecii sunt tot mai furioşi după această tragedie. Acuză Guvernul că nu face faţă situaţiilor de urgenţă şi că nu acordă importantă protecţiei civile. Astfel se face că întreaga staţiune a fost construită haotic, cu drumuri prea înguste şi fundături, care s-au transformat în adevărate capcane ale morţii în timpul focului.

Autorităţile nu au pregătit planuri de evacuare a populaţiei, iar oamenii pur şi simplu nu au ştiut ce să facă.

Pe de altă parte, Guvernul sugerează că incendiul a fost pus deliberat. Ipoteza nu este imposibilă, pentru că nu ar fi prima dată când oameni dau foc la pădure pentru a face loc construcţiilor noi. Poliţia a interogat, chiar, patru persoane suspectate în dosar. Ancheta este, însă, abia la început.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN