Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini dramatice: cum arată poluarea la Beijing, orașul în care copiii nu mai ies pe străzi

Wednesday, 09 December 2015, 09:30 Sursă: REALITATEA.NET

Constatând că Beijing-ul a intrat în a doua zi în care școlile sunt închise și se înregistrează restricții severe de trafic, Bernhard Schwartlaender, reprezentantul OMS în China, a declarat că măsurile au fost un semn că "autoritățile de la Beijing iau foarte în serios calitatea aerului și problemele de sănătate legate de aceasta".

În timp ce alerta indică o problemă serioasă și de durată privind poluarea aerului, Schwartlaender a declarat că "OMS salută recunoașterea de către Guvern a acestei situații și decizia sa de a acționa".

Alerta este un mesaj puternic pentru public cu privire la severitatea poluării, a spus el, adăugând că aceasta "declanșează acțiuni speciale din partea guvernului pentru reducerea nivelului de poluare — de exemplu, închizând șantiere de construcții și fabrici și impunând de restricții de trafic".

Poluarea aerului poate cauza probleme respiratorii și atacuri de astm, a precizat Schwartlaender avertizând că persoanele deja predispuse la aceste probleme de sănătate, precum și tinerii și bătrânii trebuie să manifeste o grijă deosebită.

"Pe termen lung, poluarea aerului poate provoca boli de inimă, cancer — în special cancer pulmonar — și probleme respiratorii cronice", a mai spus oficialul OMS citat de agenția DPA.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN