Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hollande: UE va fi distrusă dacă nu îşi apără graniţele. Suntem în război cu jihadiştii

Monday, 16 November 2015, 17:35 Sursă: REALITATEA.NET

"Am luat decizia de a discuta cu ambele camere ale Parlamentului pentru a marca unitatea noastră naţională în faţa acestui act abominabil, pentru a răspunde cu o determinare puternică la actele care au ţintit ţara noastră. (...) Republica noastră nu poate fi doborâtă de asemenea persoane", a declarat Hollande.

"Ştiu că ne putem baza pe loialitatea şi puterea forţelor noastre, trebuie să arătăm că suntem dispuşi la sacrificiu când e nevoie. Teroriştii cred că oamenii liberi pot fi intimidate de actele lor odioase. Nu este cazul. Republica franceză a depăşit multe calvaruri. Cei care au încercat să distrugă republica au fost învinşi de fiecare dată. Prin atacarea în mod delibertat a statului francez, jihadiştii au arătat laşitate. Nu suntem angajaţi într-un război al civilizaţiei, pentru că acești asasini nu reprezintă nicio civilizație. (...) Suntem în război cu jihadiştii care ameninţă Franţa şi întreaga lume", a adăugat preşedintele francez, subliniind că Uniunea Europeană va fi distrusă dacă nu îşi apără graniţele.

De asemenea, Hollande a afirmat că, deşi "inamicul foloseşte cele mai primitive metode de a ucide, nu poate scăpa" şi "nu este de neatins", şi a cerut cetăţenilor francezi să aibă răbdare şi încredere în "virtuţile de care suntem capabili".

"Azi, ţara noastră jeleşte. Ne gândim la acei oameni nevinovaţi care au murit, la familiile lor care suferă o durere de neconsolat, la sutele de tineri care au fost răniţi şi traumatizaţi de aceste atacuri groaznice. Unii dintre ei încă luptă pentru a supravieţui, unii încă luptă pentru viaţa lor", a spus preşedinetele francez, mulţumindu-le, în acelaşi timp, poliţiştilor care au intervenit la Bataclan, forţelor de securitate, dar şi medicilor care s-au ocupat de îngrijirea celor răniţi.

Hollande se va întâlni cu Barack Obama şi Vladimir Putin

"Când Franţa este atacată, lumea se simte atacată", a mai afirmat Hollande, precizând că, în acest context, a cerut consiliului de securitate al NATO "să se reunească cât mai rapid, pentru adoptarea unei rezoluţii în sensul distrugerii organizaţiei teroriste Stat Islamic".

"Trebuie să distrugem această organizaţie pentru a salva populaţia, dar şi pentru a ne apăra şi a evita venirea lor pe teritoriile noastre. Siria a devenit cea mai mare fabrică de terorişti din lume. Este necesară o coaliţie internaţională unică. În acest sens, mă voi întâlni cu preşedinţii din SUA şi Rusia, Barack Obama şi Vladimir Putin, pentru a discuta despre unificarea forţelor", a declarat preşedintele francez.

De asemenea, "Franţa îşi va intensifica operaţiunile militare în Siria" şi va "continua aceste lovituri aeriene în săptămânile ce vor urma", a subliniat el.

Referitor la atacturile teroriste de vineri, din Paris, Francois Hollande a arătat că acestea "au fost planificate în Siria, organizate în Belgia şi comise pe teritoriul nostru cu complici francezi" şi "au avut scopul de a cultiva frica".

În final, liderul de la Palatul Elysee a afirmat că doreşte revizuirea Constituţiei Franţei, în aşa fel încât legea fundamentală să permită interzicerea intrării pe teritoriul francez a unei persoane cu dublă cetățenie, dacă prezintă un "risc terorist".


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN