Guvernul de la Londra pregătește o lovitură de teatru. BREXIT-ul este în pragul eșecului

Tuesday, 08 January 2019, 10:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Trei surse diferite din UE au confirmat faptul că oficialii britanici au "tras sfori" şi au "testat terenul" pentru o extindere a articolului 50, chiar dacă guvernul a anunţat că nu intenţionează să solicite prelungirea perioadei de negociere.

Contacte diplomatice discrete, descrise de o singură sursă ca oficialităţi "făcându-şi pur şi simplu temele", au apărut deoarece un ministru a rupt rândurile pentru prima dată pentru a ridica posibilitatea extinderii discuţiilor.

Margot James, ministrul digital, a recunoscut că "ar trebui să extinem articolul 50" dacă Theresa May va pierde votul din Parlament de săptămâna viitoare.

Întrebat în legătură cu informaţiile apărute în Telegraph, purtătorul de cuvânt al biroului primului ministru Theresa May din Downing Street a declarat: "Premierul a spus întotdeauna că vom ieşi din UE la 29 martie 2019 şi nu vom extinde articolul 50", scrie agenţia Reuters.

Viitorul Brexitului rămâne incert, în timp ce parlamentarii britanici se aşteaptă ca acesta să fie votat săptămâna viitoare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA