Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

George Soros răspunde pentru prima dată atacurilor premierului maghiar Viktor Orban

Monday, 20 November 2017, 10:03 Sursă: REALITATEA.NET

Soros a afirmat că s-a abținut până acum de la a răspunde public atacurilor venite din partea lui Viktor Orban, însă acum ”a venit timpul să vorbească”.

Omul de afaceri susține că se teme pentru siguranța grupurilor societății civile pe care fundația lui le sprijină după ce Orban a declarat că va face presiuni asupra agențiilor maghiare de spionaj să le monitorizeze activitatea. 

"Este o tragedie pentru Ungaria că Guvernul său încearcă să rămână la putere prin ură și să înșele populația", a declarat Soros, într-un interviu, citat de ”Financial Times”.

Guvernul de la Budapesta neagă cu tărie acuzațiile de antisemitism din criticile sale la adresa lui Soros. În schimb, oficialii maghiari susțin că au dovezi legate de o ”rețea Soros" care urmărește să afecteze reputația Ungariei în străinătate.

Budapesta susține că Soros favorizează deschiderea frontierelor Europei, în pofida sprijinului său declarat pentru "recâștigarea controlului" frontierelor și îl acuză că susține programele obligatorii de relocare a refugiaților din UE, deși s-a opus forțării țărilor să accepte refugiații împotriva voinței lor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN