Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Furie la Budapesta după respingerea candidatului maghiar pentru Comisia UE

Friday, 27 September 2019, 11:30 Sursă: REALITATEA.NET

Joi, Comisia Juridică (JURI) a PE a stabilit că există un conflict de interese între candidatura lui Trocsanyi şi firma de avocatură Nagy & Trocsanyi, care are contracte cu statul ungar.

Într-un interviu pentru postul public de radio Kossuth, Orban l-a lăudat pe Trocsanyi, spunând că este un expert juridic respectat la nivel internaţional şi un diplomat experimentat şi candidatul "cel mai calificat" pentru un post de comisar european.

"Însă el a comis o crimă" ajutând guvernul să protejeze Ungaria de migraţie, a spus premierul. Trocsanyi a contribuit la proiectul de lege redactat de guvern care interzice intrările ilegale pe teritoriul Ungariei, fără documente corespunzătoare, a adăugat Orban.

"Iar acum ei îi reproşează asta", a spus prim-ministrul.

El a mai declarat că a fost o "decizie vicleană" din partea UE că votul împotriva lui Trocsanyi a avut loc în Comisia Juridică, şi nu în comisia responsabilă cu portofoliul propus pentru fostul ministru al justiţiei, şi anume cel de vecinătate şi extindere.

Orban a precizat de asemenea că a vorbit joi cu Ursula von der Leyen, preşedintele propus al Comisiei Europene, convenind cu ea să aştepte opinia scrisă a Comisiei Juridice în această chestiune. El a spus că are deja pregătite "a doua, a treia şi a patra soluţie".


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN