Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Furie în SUA după uciderea leului Cecil

Wednesday, 29 July 2015, 19:35 Sursă: REALITATEA TV

Oameni de rând şi activişti pentru drepturile animalelor i-au lăsat mesaje dentistului american la cabinetul său din Minnesota. Mulţi se declară dezgustaţi de acţiunile vânătorului şi îl acuză de laşitate.

E cumva odios şi aproape criminal că cineva găseşte plăcere în a împuşca o creatură atât frumoasă doar pentru a spune că are un trofeu.

Doctorul Walter Palmer nu a venit la muncă în ultimele zile. Şi vecinii săi spun că nu l-au mai văzut, după ce a recunoscut că el l-a omorât pe Cecil, un leu protejat din Zimbabwe. Leul ar fi fost ademenit în afara parcului natural, rănit cu o săgeată şi căutat apoi vreme de 40 de ore, înainte să fie împuşcat mortal. După aceea, leul a fost jupuit şi decapitat.

"Marea întrebare este de ce să împuşti un leu? Sunt sincer curios să aflu de ce o o fiinţă umană ar face asta. Cum poate fi distractiv? Îi este atât de greu să obţină o erecţie încât trebuie să ucidă?", spune Jimmy Kimmel, comediant.

Medicul american spune că regretă uciderea leului, dar insistă că nu a ştiut că face un act ilegal. Două persoane care l-au ajutat au fost puse sub acuzare şi riscă 15 ani de închisoare. Cecil era unul dintre cei mai faimoşi lei din Africa şi o atracţie locală, datorită coamei negre.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN