Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Franța, record de infectări: 58.046 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Thursday, 05 November 2020, 20:50 Sursă: news.ro

Autor: Realitatea.NET

Într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei generale pentru sănătate din cadrul Ministerului francez al Sănătăţii, Jerome Salomon, a declarat că actuala criză cauzată de COVID-19 în Franţa se agravează şi că fiecare zi a luptei pentru încetinirea răspândirii acestei boli contează.

„Ne confruntăm cu un val foarte ridicat (al infecţiilor). Epidemia progresează. Cu toţii trebuie să limităm răspândirea ei, a spus Salomon.

El a subliniat că, dacă virusul SARS-CoV-2 continuă să se răspândească în ritmul actual, al doilea val al epidemiei în Franţa va fi mai rău şi mai îndelungat decât primul, urmând să dureze până la jumătatea lunii decembrie.

Preşedintele Emmanuel Macron a impus luna trecută un nou lockdown, magazinele neesenţiale – precum cele care nu vând alimente de bază şi medicamente – fiind nevoite să-şi închidă activitatea. De asemenea, oamenii trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere atunci când ies pe stradă. Însă guvernul francez este nemulţumit de faptul că publicul nu respectă integral regulile antiepidemice, spre deosebire de primăvara acestui an, relatează Agerpres.

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în Franţa a ajuns joi seara la 39.037, dintre care 363 numai în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei, 1.601.367 persoane au fost confirmate cu COVID-19 în această ţară.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN