Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

François Hollande: Uniunea Europeană a devenit de neînţeles. Aşa ceva nu mai poate continua

Monday, 26 May 2014, 23:29 Sursă: Mediafax

"Europa a devenit (...), sincer să fiu, de neînţeles, chiar şi pentru state", a spus François Hollande.

"Aşa ceva nu mai poate dura. Europa trebuie să fie simplă, clară, pentru a fi eficientă acolo unde trebuie, şi să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea", a adăugat el.

Uniunea Europeană "a reuşit de doi ani să treacă peste criza din zona euro (...), dar cu un preţ: cel al unei austerităţi care a sfârşit prin a descuraja popoarele", a declarat preşedintele francez.

"Mâine, la Consiliul European, voi reafirma că prioritare sunt creşterea, crearea locurilor de muncă, investiţiile", a continuat el.

În opinia lui Hollande, "Europa nu poate să meargă înainte fără Franţa, iar viitorul Franţei este în Europa". "Eu sunt european", a spus el. "Datoria mea este să reformez Franţa şi să reorientez Europa", a subliniat Hollande.

Triumful Frontului Naţional din Franţa, care a înregistrat un scor istoric de 25,4% în alegerile europarlamentare de duminică, este apreciat ca un seism politic ce simbolizează ascensiunea extremei drepte şi eurofobilor în Uniunea Europeană, chiar dacă dreapta conservatoare a obţinut cele mai multe mandate în Parlamentul European.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN