Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Franța nu dă înapoi! Vrea cu orice preț taxarea giganților IT

Thursday, 07 March 2019, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

Franţa vrea să meargă înainte cu propriul plan de impozitare a unor companii precum Google, Facebook sau Amazon, în pofida faptului că Uniunea Europeană pare să fi abandonat ideea taxării giganţilor din zona de tehnologie.

Conform ministrului de finanţe Bruno Le Maire, în forma aceasta ar urma să fie impozitate aproximativ 30 de companii, majoritatea din Statele Unite, Europa şi China, dar ar fi protejate startup-urile.

Ministrul de finanţe francez susţine că în primul an vor fi atrase la buget în jur de 500 de milioane de euro, urmând ca sumele atrase să crească rapid de anul viitor.

Le Maire susţine că legea nu va afecta direct companiile care-şi vând produsele online, ci va viza mai degrabă acele companii care folosesc datele utilizatorilor pentru a vinde reclamă. Nu vor scăpa însă nici companii precum Uber sau Airbnb.

Franţa a decis să aibă propria taxă după ce o propunere anterioară la nivelul Uniunii Europene nu s-a bucurat de acordul unanim al ţărilor membre. Dacă legea va fi adoptată în Parlamentul în care partidul preşedintelui Emmanuel Macron are majoritatea, Franţa va deveni prima ţară europeană cu o taxă pentru companiile de tehnologie.

Ţările europene caută prin acest tip de legi să impoziteze companiile care plătesc taxe doar în ţara în care sunt înregistrate, taxe care de obicei sunt infime în comparaţie cu veniturile obţinute.

Potrivit unui document citat de Reuters, miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană vor renunţa săptămâna viitoare la planul de introducere a unei taxe în sectorul digital, urmând să lucreze la reforma globală a modalităţii de impozitare a companiilor de internet.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN