Forţele proeuropene, în continuare dominante în Parlamentul European

Monday, 27 May 2019, 08:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Forţele proeuropene sunt în continuare dominante în Parlamentul European după alegerile europene, indică rezultatele provizorii publicate luni, la ora 02:00 GMT, pe site-ul www.election-results.eu.

Potrivit sursei citate, Partidul Popular European (PPE) obţine 179 de mandate în noul Parlament European şi rămâne cel mai mare grup politic. PPE este urmat de Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din PE (S&D) cu 150 de mandate.

Pe poziţia a treia s-ar afla Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) împreună cu coaliţia Renaissance (Franţa) şi Alianţa 2020 USR PLUS (România), cu 107 mandate.

La mare distanţă, pe locul patru,  se situează Verzii, cu 70 de locuri în noul Parlament European. Urmează la egalitate, cu 58 de mandate, Conservatorii şi Reformiştii Europeni, grup ce include în prezent conservatorii britanici şi Europa Naţiunilor şi a Libertăţii în care se află în prezent partidul francez ,,Adunarea Naţională'' şi cel italian ,,Liga''.

La mică distanţă, având 56 de mandate, se plasează grupul Europa Libertăţii şi a Democraţiei Directe (EFDD), în timp ce Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică va deţine 38 de mandate în noul PE. Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri