Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Forțele irakiene au capturat aeroportul din Mosul. Înfrângere dureroasă pentru Statul Islamic

Thursday, 23 February 2017, 13:29 Sursă: REALITATEA.NET

De la înlăturarea grupării jihadiste din partea de est a Mosulului luna trecută, forțele irakiene au încercat să cucerească aeroportul din Mosul și baza militară Al-Ghazlani din apropiere, de la periferia de sud a orașului, și să le folosească drept rampă de lansare pentru preluarea controlului părții de vest a localității.

Momentul victoriei a venit joi. Operațiunea de capturare a aeroportului a durat patru ore, dar militanții Statului Islamic continuă să atace poziția, lansând tiruri de mortiere din interiorul orașului.

Asaltul a început în timpul nopții, cu raidurile aeriene ale coaliției conduse de SUA, înainte ca coloanele de blindate să avanseze spre perimetrul aeroportului.

Trupe străine au participat alături de irakieni la atac, au precizat oficialii pentru AP, fără să specifice naționalitatea acestora.

Numărul victimelor în urma ciocnirilor violente nu este cunoscut încă. Un locotenent irakian a fost ucis de o bombă lăsată în urmă de jihadiști.

Forțele de securitate irakiene au reușit să captureze aeroportul din Mosul, o mutare cheie în cadrul ofensivei ce are drept scop înlăturara Statului Islamic din partea de vest a orașului, anunță BBC.

În jur de 350.000 de copii "sunt prinși în capcană în vestul orașului Mosul, iar urmările bombardamentelor în aceste zone cu străzi înguste și foarte populate riscă să fie cele mai grave de până acum din acest conflict", se arată într-un comunicat al organizației Salvați Copiii.

Familii contactate de ONG au afirmat că fuga nu este o opțiune, întrucât combatanții din gruparea Statul Islamic îi amenință pe oameni că vor fi executați. Alte riscuri sunt minele amplasate în zonă, precum și lunetiștii.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN